Helyi közélet

2013.04.22. 17:58

Fogyatékosok kergették a lyukacsos labdát

Miskolc - A B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete Fogyatékos Sportolók Szövetsége felkérésére a miskolci Éltes Mátyás Óvoda és Általános Iskola és EGYMI szabadidős floorball versenyt rendezett értelmileg akadályozott tanulók részére a miskolci Baross Gábor Szakközépiskola tornacsarnokában.

Miskolc - A B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete Fogyatékos Sportolók Szövetsége felkérésére a miskolci Éltes Mátyás Óvoda és Általános Iskola és EGYMI szabadidős floorball versenyt rendezett értelmileg akadályozott tanulók részére a miskolci Baross Gábor Szakközépiskola tornacsarnokában.A sporteseményen két iskola középsúlyosan értelmileg sérült tanulói, enyhe fokban értelmileg sérült tanulói és tanáraik vettek részt. A csapatokat úgy alakították ki, hogy egy csapatban két tanuló és egy felnőtt versenyző lépjen pályára. Természetesen cserélni bármikor lehetett, de a pályán egyszerre egy csapatból, csak három versenyző tartózkodhatott. A két iskola tanulói ezt a sportágat már évek óta űzik, így a szabályokat betartva izgalmas mérkőzéseket láthattak az érdeklődők. Persze elsősorban nem az eredményesség volt a fontos, hanem a mozgás, a közös játék öröme. Közönségként kivonult a Tüskevár Iskola sok tanulója és néhány szülő is, akik lelkesen biztatták kedvenc csapatukat. A versenyt két korcsoportban rendezték meg a szervezők, de a csapaton belül a nemek arány nem számított. A verseny végén a legeredményesebb csapatokat, a gólkirályt, és a legtechnikásabb játékost is díjazták. A program a Magyar Olimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.


Eredmények

I. korcsoport:

  • Éltes Mátyás Általános Iskola
  • Tüskevár Tagiskola C csapata
  • Tüskevár Tagiskola B csapata
  • II. korcsoport

  • Tüskevár Tagiskola A csapata
  • Tüskevár Tagiskola D csapata
  • Tüskevár Tagiskola C csapata
  • Gólkirály: Krepcsik Richárd (Éltes Mátyás Általános Iskola)

    Legtechnikásabb versenyző: Pocsai Martin (Tüskevár Tagiskola)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában