Helyi közélet

2013.04.24. 14:23

Elsőfokon újrajátsszák

Abod, Debrecen, Miskolc - Hatályon kívül helyezte az ítélőtábla a törvényszék elsőfokú ítéletét.

Abod, Debrecen, Miskolc - Hatályon kívül helyezte az ítélőtábla a törvényszék elsőfokú ítéletét.Az elsőfokú ítélet nem merítette ki teljesen a vádat és a verdikt indoklása nem volt teljeskörű, ami megalapozatlanná tette az elsőfokú ítéltet - ezzel az indokkal rendelte el új elsőfokú eljárás lefolytatását a Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette büntetőtanácsa Restyánszki Gábor, Abod polgármestere ügyében. Mivel megalapozatlanság okán adta vissza az ügyet a tábla a törvényszéknek, abban a korábbitól eltérő bírói tanácsnak kell eljárnia a jövőben.

Mint ahogy arról korábban már többször beszámoltunk, az ügyben elsőfokon eljáró Miskolci Törvényszék tavaly októberben folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés bűntette miatt 40 ezer forint pénzbüntetésre és az ügyben keletkezett bűnügyi költség megfizetésére kötelezte Restyánszki Gábort, Abod első emberét, felmentette azonban a folytatólagosan elkövetett csalás és a folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vádja alól.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott részbeni felmentése miatt, bűnösségének folytatólagosan elkövetett csalás vétségében és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében való megállapítása érdekében, míg a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett.

Restyánszki Gábor - ahogy most is - 2009-ben is Abod polgármestere volt. A vádirat szerint a község képviselő-testülete 2007 decemberében egy ingatlan eladásáról döntött, a polgármester azonban testületi felhatalmazás nélkül - a vevő által biztosított anyagok felhasználásával - a községben dolgozó közmunkásokkal újíttatta fel az ingatlan tetejét.

A polgármester hat közmunkásnak olyan feladatokat is adott, amelyek az önkormányzat és a saját tulajdonában lévő területen is zajlottak. A közmunkások fát pakoltak, tritikálét vetettek, az eltérő célú munkavégzéseiket azonban nem tüntették fel a jelenléti íven. A munkálatokért egyébként járó munkabért megkapták.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában