Helyi közélet

2013.04.24. 17:44

Ellátják a bajunkat...

Miskolc - A felnőtt ügyeletet június 1-től működtető vállalkozás „viszi tovább” a MISEK sürgősségi ellátását is.

Miskolc - A felnőtt ügyeletet június 1-től működtető vállalkozás „viszi tovább” a MISEK sürgősségi ellátását is.Értesülésünk szerint minthogy az új igazgató drasztikusan (40 százalékkal) csökkentette a miskolci kórház sürgősségi osztályán dolgozók bérét, a mintegy 20 orvosból mindössze 5-6 írta alá a szerződést, így május 1-től kétséges a sürgősségi működése. Arra kértük a Miskolci Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. (MISEK) főigazgatóját, dr. Tiba Sándort: erősítse vagy cáfolja meg az értesülésünket.

Válaszul, olvasóink tájékoztatására a főigazgató azt közölte: „a MISEK Sürgősségi Osztályának működése május 1-től nem kétséges, amit az is bizonyít, hogy a Miskolc város felnőtt háziorvosi ügyeletét 2013. június 1-től működtető vállalkozással néhány nappal ezelőtt írtunk alá együttműködési szándékról szóló megállapodást. A továbbiakban is elegendő számú és megfelelően képzett szakember áll rendelkezésre a Sürgősségi Osztály működtetéséhez.” Egy, a sürgősségin dolgozó orvostól tudjuk: a csökkentés előtt 12 órára 60-70 ezer forint bruttó bér járt, de többen ezért sem vállalták, a túlzott teher miatt.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában