Helyi közélet

2013.04.05. 12:09

Eddig 57 milliárd idegenforgalomra

Miskolc - Félezernél több új munkahelyet teremtettek a támogatott turisztikai fejlesztések.

Miskolc - Félezernél több új munkahelyet teremtettek a támogatott turisztikai fejlesztések.Idén márciusig az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében támogatott turisztikai fejlesztések révén 189 százalékkal növekedett a támogatott kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma, 113 új turisztikai szolgáltatás indult be, több mint 1400 turisztikában érdekelt vállalkozást és szervezetet vontak be a támogatott TDM szervezetekbe és közel 160 vállalkozás működik együtt a támogatott turisztikai klaszterekben és – nem utolsó sorban – 550 új munkahelyet is teremtettek. Minderről Ártim László, a Norda Nonprofit Kft. igazgató-helyettese számolt be a miskolci Utazás Kiállítás keretében tartott sajtótájékoztatóján.

Szálláshelyek és attrakciók

Elhangzott, hogy az ÉMOP keretében összesen 16 turisztikai pályázati felhívás jelent meg 2007 és 2013 között. A pályázatok keretében közel 57 milliárd forint támogatást nyert el 182 turisztikai fejlesztés az Észak-magyarországi régióban. Az elnyert támogatás több mint 76 százaléka, összesen 43,4 milliárd forint, turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztéseit segíti, csaknem 22 százalékát, közel 12,3 milliárd forintot kereskedelmi szálláshelyek (szállodák, panziók) projektjei nyerték el.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában