Helyi közélet

2013.04.15. 17:05

Az Avasi színházterme is az MKK-é lesz

Miskolc - Újabb közművelődési megállapodást bont fel a város, ezúttal az Avasi színházterme kerül a MKK-hoz.

Miskolc - Újabb közművelődési megállapodást bont fel a város, ezúttal az Avasi színházterme kerül a MKK-hoz.A miskolci testület áprilisi ülésén tárgyalja majd azt az előterjesztést, amely az Avasi Gimnáziummal – még 2008-ban – megkötött közművelődési szerződés felbontásáról szól. Illetve arról, hogy a középiskola színháztermének működtetését ezentúl a Miskolci Kulturális Központ (MKK) látná majd el. Az elmúlt fél évben ez a sokadik intézmény, amely az MKK-hoz kerül: decemberben a Gárdonyi Művelődési Ház, korábban a görömbölyi művelődési ház.

Nem maradhat

„A január 1-től az alapfokú és középfokú köznevelési intézmények állami fenntartásba kerültek, a fenntartójuk a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ lett. Ennek következtében megváltozott a gimnázium működése, kettévált az oktatási funkció és az intézményi működtetés. Ezért az Avasi Gimnázium, közművelődési feladatokat, a megállapodásban rögzített formában nem tud ellátni” – magyarázta a szerződésbontás okát Kákóczki András, a kulturális osztály vezetője. Hozzátette: az iskolát működtetését a Miskolci Intézményfenntartó Központ látja el, de közművelődési feladatot ők sem vállalhatnak. Így ez a feladat átkerül az MKK-hoz – hangsúlyozta.

Hogy működnek?

Az osztályvezető azt is elmondta: aki programot szeretne szervezni a színházteremben, annak ezentúl – amennyiben a testület megszavazza – az MKK-t kell megkeresnie, de egy szakember a gimnázium színháztermében is lesz.

Arról is érdeklődtünk, hogy a görömbölyi, illetve a hejőcsabai művelődési házak esetében mennyire volt sikeres az átvétel. „Mindkettőnél sikeres, vannak saját rendezvények, például Hejőcsabán a Miskolc Város Bora program és a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó programok, illetve civilek is tartanak rendezvényeket. A hejőcsabai intézmény fontos esküvői helyszín is, és egész nyárra előre lefoglalták már” – ezt már Némedi Varga Zoltán, az MKK vezetője mondta el lapunknak.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában