Helyi közélet

2013.04.08. 23:41

Az anyagtudományi kar a rangsor élén

Miskolc - Az egyetemista hallgatók szerint az anyagtudományi karon a legjobbak az oktatók.

Miskolc - Az egyetemista hallgatók szerint az anyagtudományi karon a legjobbak az oktatók.A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara lett az első abban a rangsorban, melyet az egyik közösségi portál készített a hallgatók szavazatai alapján. Az értékelés szempontjai voltak többek között az oktatók felkészültsége, segítőkészsége és előadásmódja.

Gácsi Zoltántól, a kar dékánjától megtudtuk: többször végeztek már az élen különböző rangsorokban, melyek a hallgatói elégedettséget mérték, de olyanban is, ahol például a piaci szereplők értékelték a kar által nyújtott képzés piacképességét. A dékán szerint a mostani siker főként annak köszönhető, hogy viszonylag kis létszámú karról van szó, amely lehetővé teszi az oktatók és diákok közötti személyes kapcsolat kialakulását.

Segítséget nyújtanak

Az oktatók minden segítséget megadnak a hallgatók tanulmányi, kutatási vagy éppen diplomamunkájához. A kar több fontos kutatás-fejlesztési programba kapcsolódik be, melyben a diákok is részt vesznek. Az egyik ezek közül a Kutatóegyetemi projekt, mely 60-70 hallgatónak ad munkát, közöttük az anyagtudományi kar hallgatóinak is. De hamarosan indul egy új projekt, mely a környezetbiztonságos forraszanyagok felhasználásáról szól. A közös munka szintén a jó oktató-diák viszony kialakulását segíti, tette hozzá a dékán. A kar diákjai az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon is sikerrel szerepelnek, gyakran szerzik meg az első három hely valamelyikét. Gácsi Zoltán szerint a legújabb rangsor vezető helye annak is köszönhető, hogy a diákok szívesen ápolják a selmeci diákhagyományokat.

Vonzó lesz a kar

A mostanihoz hasonló eredmények segítenek abban is, hogy a középiskolások vonzónak tartsák az anyagtudományi kart, és szívesen jelentkezzenek ide még akkor is, ha a fizika és a matematika nem tartozik mindenkinek a kedvenc tantárgyai közé., fogalmazott a dékán. Szintén ezt szolgálják a kar által rendezett országos középiskolai versenyek.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában