Helyi közélet

2013.04.19. 18:14

A negyedik legnagyobb orosz város lett partner

Miskolc - Együttműködési megállapodásokat írtak alá pénteken a miskolci városházán Miskolc és Jekatyerinburg polgármesterei és a két település turisztikai vezetői.

Miskolc - Együttműködési megállapodásokat írtak alá pénteken a miskolci városházán Miskolc és Jekatyerinburg polgármesterei és a két település turisztikai vezetői.- Először vagyok Miskolcon! - jelentette ki Eugenyi Porunov, Oroszország negyedik legnagyobb városának, Jekatyerinburgnak a polgármestere a városházán. - Nagy élményekkel utazunk haza és bízunk benne, hogy lesz folytatása a két város most kezdődő kapcsolatának.

A legfontosabb együttműködési pontok közül a Miskolci Egyetem és a Ural Federal University közötti kapcsolatok elindítását emelte ki a közel másfél milliós lakosú orosz város első embere.

- A másik legfontosabb a turizmus területe! Bízunk benne, hogy Oroszországból is érkezhetnek vendégek Miskolcra és fordítva, de nagy perspektívát látunk a kulturális együttműködésben is - tette hozzá.

Foci vb és világkiállítás

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elmondta: megtisztelő, hogy az orosz város Miskolcot választotta partner városának.

- Minden tekintetben egy dinamikusan fejlődő városról van szó, amely az orosz piac felé való nyitásban sokat segíthet Miskolcnak - mondta, majd az Észak-Magyarország kérdésére hozzátette: az lepte meg leginkább, hogy milyen jövőképe van Jekatyerinburgnak.

Ez fontos lehet Miskolc számára is, hiszen a borsodi megyeszékhelyhez hasonlóan az uráli főváros is egykor a nehézipar központja volt. A legismertebb történelmi esemény egyébként 1918-ban történt a városban, amikor a cári családot meggyilkolták. Legközelebb pedig 2018-ban figyelhet majd a világ az orosz városra, amikor is a labdarúgó világbajnokság egyik helyszíne lesz, míg 2020-ben valószínűleg világkiállításnak adhat otthont.

Kiderült, hogy az úgynevezett "viszontlátogatásra" még az idei esztendőben sor kerülhet.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában