Helyi közélet

2013.04.06. 16:21

A gyerekek meseországba utazhattak

Miskolc - Amíg a felnőttek az idei nyaralást tervezgették a miskolci utazási kiállításon, addig a gyerekeket színes programok várták.

Miskolc - Amíg a felnőttek az idei nyaralást tervezgették a miskolci utazási kiállításon, addig a gyerekeket színes programok várták.Ez volt a cél, egészen pontosan az, hogy a szülők nyugodtan nézelődhessenek, amíg a gyerekeket mesejátékok, foglalkozások, zenés előadások kötik le. Már hagyomány, hogy a kiállítás első napja a szakmáé, a második nap a közönségé, ahol a díszvendégek mutatkoznak be - az idén Jordánia és Szerencs -, a harmadik nap pedig a családoké, sok-sok gyerekprogrammal.

Ennek jegyében szombat délelőtt a Tekergő Bábszínház mutatkozott be, az előadás címe: Brekegi Barnabás és a nagy szemétkupac. A bábelőadás alatt a gyerekek játékosan tanulhatták meg, szemetelni nem szabad. Majd elutazhattak meseországba, ahol Bobó és Karcsi bácsi várta a kicsiket. A Játszótér keretében pedig a Diri-Dongó együttes zenés műsora szórakoztatta a kiállítás kisvendégeit. És persze a lufihajtogatás sem maradhatott el, állat- és virágfigurák készültek lufiból. És egy különleges program is várta a kicsiket és nagyokat: az MVK veterán buszával városnézésre vitték a vendégeket. Az ötvenperces kiránduláson a belváros nevezetességeit, a Diósgyőri várat, Lillafüredet is láthatták a vendégek.

"Minden évben rendezünk ilyet a kiállítás keretében, és az a tapasztalat, sokszor a miskolciak is rácsodálkoznak a város látványosságaira. Sokan mondják: nem is tudták, hogy ilyen legendák fűződnek a városhoz. Elmeséljük nekik például az Eszter-harang történetét és a miskolci kocsonya legendáját is" - mesélte Szanyi Ildikó idegenvezető.

Azok sem unatkoztak, akik az ITC-ben maradtak, a felnőtteket a jobbnál-jobb utazási ajánlatok, a gyerekeket meseország várta. Kovács Péter és családja nem elsősorban a családi nap miatt látogatott ki szombaton a kiállításra. Két kisgyermekével megnézték a bábelőadást, majd amíg a zenés műsor ment, addig feleségével olcsó, nyári utazási lehetőséget kerestek. "Így a gyerekek sem unatkoznak, mi pedig nyugodtan válogathatunk az ajánlatokból. Még nem döntöttük el, hogy belföld vagy külföld, de ha találunk olcsó, családias szálláshelyet, szívesen kirándulunk kishazánkban is" - mondta.

Mások viszont kimondottan a családi nap miatt mentek el a rendezvényre. Kelemen Ágotáék nem utaznak az idén - tudtuk meg. "Valami közeli tóparthoz kimegyünk, de messzebb nem tudunk menni. Viszont olvastam, hogy mennyi program van a gyerekeknek délelőtt, ezért jöttünk. Nem bántuk meg, nagyon jó volt a bábelőadás, most pedig festenek a fiaim. És alig várják, hogy kapjanak figurás lufit" - mesélte.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában