Helyi közélet

2013.03.01. 15:56

Trafikpályázat: jövő hétig várni kell a helyi adatokra

Budapest, Miskolc - Még iktatják a nemzeti dohányboltok pályázati anyagait, eredmény későbbre várható.

Budapest, Miskolc - Még iktatják a nemzeti dohányboltok pályázati anyagait, eredmény későbbre várható.Még nem tudni, hányan pályáztak megyénkből nemzeti dohánybolt üzemeltetésére, mert jelenleg a beérkezett csaknem 16 ezer pályázati anyag iktatása zajlik, megyékre bontott adatok legkorábban a jövő hét elején állnak rendelkezésre, mondta munkatársunknak Légrádi Petra, a dohánytermék-kiskereskedelmi monopóliumának koncessziós szerződéssel történő átengedését lebonyolító Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. szóvivője.

A pályázatok beadási határideje február 22. volt - az addig feladott pályázatok minősülnek érvényesnek - a zrt. másnap megkezdte az anyagok iktatását. Ezek feldolgozására és elbírálásra a törvényi szabályozásnak megfelelően, kétszer 30 nap áll rendelkezésre. A nyertessel a szerződést a pályázat eredményhirdetése után harminc napon belül köti meg a zrt.

A várakozásoknak megfelelően a frekventált megyei és fővárosi területekre 4-5-szörös, vagy annál magasabb a túljelentkezés, de hogy hány olyan település van megyénkben, amelyiken senki sem akar nemzeti dohányboltot nyitni, Légrádi Petra nem tudta megmondani.

Arra a kérdésünkre, hogy ezeken a területeken hogyan oldják meg az ellátást, azt válaszolta, hogy egyelőre a minisztérium ebben a kérdésben nem foglalt állást; nem elképzelhetetlen, hogy a Dohánykereskedelmi Zrt. saját maga vagy megbízottjai útján gondoskodik majd az itt élők ellátásáról.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a leendő trafikosoknak a húsz évre szóló koncesszió elnyeréséhez részt kellett venniük a múlt év december 15-én kiírt pályázaton. A koncesszió díja a település lakosságától függően 100 és 240 ezer forint között változik. A pályázóknak be kellett fizetniük 25 ezer forint pályázati díjat és 100 ezer forint pályázati biztosítékot.

Az üzletek a dohánytermékek és a dohányzás kellékei mellett szeszes és energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőt és újságot is forgalmazhatnak majd.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában