Helyi közélet

2013.03.06. 16:27

Sárospatak is gyűjtést indít a szoborért

Sárospatak - A sárospataki önkormányzat keddi rendkívüli testületi ülésen határozott arról, hogy gyűjtést indít a Borsiban ellopott és megrongált Rákóczi-szobor helyreállításáért. A gyűjtést a Rákóczi Szövetséggel és a ruszin nemzetiségi önkormányzattal együtt indítják.

Sárospatak - A sárospataki önkormányzat keddi rendkívüli testületi ülésen határozott arról, hogy gyűjtést indít a Borsiban ellopott és megrongált Rákóczi-szobor helyreállításáért. A gyűjtést a Rákóczi Szövetséggel és a ruszin nemzetiségi önkormányzattal együtt indítják.– Nem találok szavakat erre a tettre – mondta Aros János, Sárospatak polgármestere azon a szerdai sajtótájékoztatón, ahol bejelentették a gyűjtést megkezdését. – II. Rákóczi Ferenc fejedelem része Magyarország, Zemplén és Sárospatak történelmének, ezért arra kérek minden jóérzésű sárospataki és zempléni polgárt, hogy ha csak néhány forinttal is, de adományukkal segítség a szobor helyreállítását.

A Rákóczi Szövetség részéről dr. Tamás Edit elmondta, II. Rákóczi Ferenc emlékét ezzel a szörnyű tettel meggyalázták és mindent meg kell tenni, hogy a szobor ismét a helyére kerüljön Borsiban.

Az adományok gyűjtésére szolgáló számlaszámot közzéteszik a város hivatalos honlapján, a sarospatak.hu weboldalon.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában