Helyi közélet

2013.03.09. 13:41

Nézőpont: Kitavasz

A hideg évszaknak mindjárt vége, a tél dere helyett tavaszi szél legyintsen meg, izzanak föl a mirigyek; a síléceket be a sufniba, elő a koncerttermi felöltőt, elevenedjenek meg a nézőterek, a türelem fesztivált terem, bár azt mondják, nem ette még meg a kutya a telet, sem a lóburgert, avagy Gergely megrázza, épp a jövő héten, amikor is, mint hírlik, szibériai eredetű inváziós időjárás fog ideiglenesen állomásozni a Kárpát-medencében, és nyugodjunk meg, nemzeti légtér ide vagy oda, ha akar, vízum nélkül is bejön, sorompó, géppuskafészek, schengeni információs rendszer sem tántorítja el.

A hideg évszaknak mindjárt vége, a tél dere helyett tavaszi szél legyintsen meg, izzanak föl a mirigyek; a síléceket be a sufniba, elő a koncerttermi felöltőt, elevenedjenek meg a nézőterek, a türelem fesztivált terem, bár azt mondják, nem ette még meg a kutya a telet, sem a lóburgert, avagy Gergely megrázza, épp a jövő héten, amikor is, mint hírlik, szibériai eredetű inváziós időjárás fog ideiglenesen állomásozni a Kárpát-medencében, és nyugodjunk meg, nemzeti légtér ide vagy oda, ha akar, vízum nélkül is bejön, sorompó, géppuskafészek, schengeni információs rendszer sem tántorítja el. Az egyik irányból hidegfront, a másik felől influenza meg hányósvírus, valahonnan megkapjuk mindig a magunkét, ha esetleg hiányérzetünk támadna.

Azért álljon meg a menet, az időjóslás összetett és költséges dolog, sokba kerül az adófityizőknek, figyelni kell hát, ugye, nehogy mindenféle médiafullajtárok nyerészkedjenek rajta, nosza, akkor a nemzeti dohányboltok mellett legyen a meteorológia is nemzeti, a frontokat pedig, kerül, amibe kerül, visszaverjük.

Volna persze olcsóbb és hatékonyabb megoldás. Mi sem egyszerűbb: vegyük a kínos tényezőket, mint például a napsütéses órák száma, a napi hőingás vagy a csapadékeloszlás, rögzítsük ezeket, és írjuk bele az alaptörvénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában