Helyi közélet

2013.03.19. 13:06

Megnyílt az első Széchenyi programiroda Mádon

Mád - Kedden délelőtt az első Széchenyi programirodát nyitották meg Tokaj-hegyalján. Az irodának Mádon a könyvtár egyik helyisége ad otthont.

Mád - Kedden délelőtt az első Széchenyi programirodát nyitották meg Tokaj-hegyalján. Az irodának Mádon a könyvtár egyik helyisége ad otthont.Schultz Gábor, a Széchenyi Programiroda ügyvezetője az ünnepélyes megnyitón elmondta, az iroda elsőrendű feladata az lesz, hogy korrekt, naprakész tájékoztatást nyújtson a Tokaj-hegyalján lévő településeken élőknek a térséget érintő pályázati lehetőségekről, amelyek elsősorban már a 20147-2020-as EU-költségvetési időszakot érintik. Az iroda két alkalmazottja keddtől már bárkinek a rendelkezésére áll, aki tájékozódni kíván, de a programiroda dolgozói személyesen is fel fogják keresni a tokaj-hegyaljai önkormányzatok vezetőit és a civil szervezeteket. Amint a megnyitón elhangzott, a közeljövőben egy másik irodát is nyitnak majd Tokaj-Hegyalján, amelynek Tokaj ad majd otthont.

Tatárka József, Mád polgármestere elmondta, ennek a programirodának a megnyitása mutatja, hogy a kormány kiemelt fontosságúnak tekinti a Tokaji Borvidéket.

Számunkra presztízs, hogy pont Mád ad otthont az irodának, de ez a létesítmény az egész borvidéket kívánja majd szolgálni – mondta egyebek mellett Tatárka József. – 1945-ben a világ első számú borvidékének számított Tokaj-hegyalja, és most, közel hetven évvel később azon dolgozunk, hogy ismét azzá váljon. A vidékben benne van a lehetőség, a mi dolgunk, hogy megfelelően éljünk vele.

A borászok képviseletében dr. Molnár Péter, a Patrícius Borház kft. ügyvezető igazgatója elmondta, valamennyi fejlesztés üdvös, amely a régiót fogja szolgálni a jövőben és nem tájidegen, így reméli, méltóképpen ki tudják majd használni a megnyílt irodában lévő lehetőségeket.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában