Helyi közélet

2013.03.06. 16:31

Magyar zsaruk segítették a nyomozást

Borsi, Sátoraljaújhely - Elmúlt héten péntekre virradóan - akkor még - ismeretlen tettesek ellopták a borsi kastély elől II. Rákóczi Ferenc szobrát.

Borsi, Sátoraljaújhely - Elmúlt héten péntekre virradóan - akkor még - ismeretlen tettesek ellopták a borsi kastély elől II. Rákóczi Ferenc szobrát.A felvidéki rendőrök nagy erőkkel kezdték keresni az elkövetőket, de - ahogy rendőrberkekben fogalmazni szoktak - “teljesen vakok” voltak, vagyis az alapos adatgyűjtés során sem kerültek a látókörükbe az elkövetők.

Információink szerint a szlovákiai rendőrök ekkor a sátoraljaújhelyi kapitányság nyomozóit keresték meg, mert tisztában voltak vele, hogy a fémlopások felgöngyölítése során magyarországi kollégáik komoly személyismerettel rendelkeznek az országhatár mindkét oldalán fémeket gyűjtők és felvásárlók köréből. Úgy tudjuk, a határon átnyúló együttműködés eredményeként, az újhelyi nyomozók tippjei nyomán jutottak el a felvidéki kollégáik egy borsi családi házhoz, ahol megtalálták a három darabba vágott, negyedtonnás szobrot, és a korábban Bodrogszentesről ellopott bronz turul-szobornak is a nyomára akadtak. Az elkövetők - három, 21 és 30 év közötti királyhelmeci férfi - megrendelésre lopták el a szobrokat, és beismerték a bűncselekmény elkövetését.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában