Helyi közélet

2013.03.21. 09:35

Két halálos áldozatot követelt a tokaji lakástűz

Tokaj - Egy családi ház oltásánál két holttestet találtak a tűzoltók - tájékoztatta lapunkat dr. Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője. Az igazgatóság főügyeletére szerda este érkezett a bejelentés, hogy Tokajban kigyulladt egy családi ház.

Tokaj - Egy családi ház oltásánál két holttestet találtak a tűzoltók - tájékoztatta lapunkat dr. Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője. Az igazgatóság főügyeletére szerda este érkezett a bejelentés, hogy Tokajban kigyulladt egy családi ház.A szerencsi és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók mellett a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is a helyszínre sietett, a felderítés során pedig megállapították, hogy egy nyolcvan négyzetméteres családi ház ég teljes terjedelmében, valamint a tűz a födémre és a tetőszerkezetre is átterjed. Három darab propán-bután palackot hoztak ki a tűzoltók az égő házból, amelyeket hőhatás nem ért, viszont kiérkezésük előtt egy propán-bután palack felrobbant. Az egységeknek egy óra alatt sikerült megfékezniük a lángokat, de az utómunkálatok, valamint a tűzeseti helyszíni szemle még órákat vett igénybe. Az oltás során két elhunyt személyt hoztak ki a tűzoltók az épületből. A Tűzoltóság.info szerint egy ikerház nyolcvan négyzetméteres házrésze égett szerdán este, ahonnan egy házaspár - egy 56 éves férfi és egy 46 éves nő - holttestét hoztak ki a szerencsi tűzoltók, akik a felrobbant gázpalack maradványainak közelében találtak rá az elhunytakra. A tűz a közelben lévő szomszéd épületeket is veszélyeztette, ezért kiürítették azokat.

A tűzesettel kapcsolatban tűzvizsgálati eljárás indul, melynek eredmény fogja megállapítani azt, hogy mi okozta a tüzet.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában