Helyi közélet

2013.03.02. 15:28

Iskolába hívogató szombat délelőtt

Miskolc - Tavasztündér hívogatta iskolába az óvodásokat. Kézműves foglalkozás, műsor várta a kicsiket, és tízóraival is megvendégelték őket.

Miskolc - Tavasztündér hívogatta iskolába az óvodásokat. Kézműves foglalkozás, műsor várta a kicsiket, és tízóraival is megvendégelték őket."Mindenkit hívunk hát, hogy ne kerüljék el az iskolát" - ezzel a mondókával hívogatták iskolába szombaton délelőtt az óvodásokat. A Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskolában ugyanis nyílt napot tartottak. Óvodásokat és szüleiket várták, hogy megismerkedjenek az iskola életével, az elsős tanítónénikkel és azzal a munkával, ami az intézményben folyik. A vendégeket műsor is várta, amelyen az iskola diákjai léptek fel. Tavaly már volt hasonló rendezvény, akkor közel félszázan jöttek el, az idén ennél sokkal több család volt kíváncsi a Kossuth iskolában zajló életre.

A tantermeket már kora reggel feldíszítették és a foglalkozásokra is minden előkészítve várta a gyerekeket. A falról egy óriási, papírból készült tavasztündér mosolygott az óvodásokra. Ez is jelezte, az egész foglalkozás, a programok a tavasköszöntés köré épülnek.

A legnépszerűbb program - éppúgy, mint tavaly - a kézműves foglalkozás volt. Itt zsebkendőt batikoltak, erre kerültek a színes, krepp papírból kivágott virágszirmok, levelek. Más termekben informatika foglalkozás várta a gyerekeket: számítógép segítségével képeket festettek. És persze a tavalyi siker után az idén sem maradhatott el a lufifestés. De volt origami és angol foglalkozás is. Valamint néptánc, ahol az iskola elsős és másodikos néptáncosai mutatkoztak be, és műsoruk végén táncba is hívták a vendégeket. Amíg az óvodásokat lefoglalták a foglalkozások, addig a szülők kérdezhettek a tanároktól, imserkedhettek a pedagógusokkal, illetve bemutató foglalkozásokat tartottak a családoknak.

Beluzsárné Torkos Erzsébet, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta: már másodszor rendezik meg az iskolába hívogató programjukat. És azért hétvégén, mert ilyenkor jobban ráérnek a szülők, nagyszülők is és több időt tölthetnek a gyerekkel.

Sebők Nikoletta kislányával, Hannával érkezett az iskolába. "Most lesz elsős a lányom és nagyon sok jót hallottam erről az iskoláról, ezért jöttünk el a nyílt napra. Már az adventi rendezvényükön is voltunk, akkor bemutatkozhattunk a tanárnéniknek, Hanna ki is választotta a kedvencét. Ez nagyon fontos, hiszen igazából a gyerek választja ki, ki a szimpatikus számára" - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában