Helyi közélet

2013.03.25. 18:21

Húsvéthétfői sokadalom a diósgyőri várban

Miskolc - Húsvéthétfőn egész nap nyuszi-simogató labirintussal és hagyományőrző locsolkodással várja látogatóit a diósgyőri vár.

Miskolc - Húsvéthétfőn egész nap nyuszi-simogató labirintussal és hagyományőrző locsolkodással várja látogatóit a diósgyőri vár.A kézműves játszóházban népművészek segítségével hímes tojást, valamint agyagból- csuhéból- és mézeskalácsból jellegzetes húsvéti figurákat készíthetnek a gyermekek. Az apróbbak kipróbálhatják a Borókás népi játékpark kézzel hajtott fa körhintáját és egyéb más játékait is. A zenét Barsi Csaba és az Agyagbanda szolgáltatja, a hamisítatlan húsvéti hangulat megteremtésében közreműködnek a Szinvavölgyi Néptáncműhely népviseletbe öltözött táncosai, illetve a Vár Kommandó Interaktív színpad tagjai. És ha már a helyszín a Diósgyőri vár, alkalmanként a KóborLovagok bajvívását is megcsodálhatja a közönség. A diósgyőri Húsvéti Sokadalom programjairól részletesen az adymuvhaz.hu honlapról lehet tájékozódni.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában