Helyi közélet

2013.03.27. 13:55

Hetvenmillió érkezik a Miskolci Egyetemre

Miskolc - A kormány támogatást nyújt egyes felsőoktatási intézményeknek, uniós pályázatuk önerőigényéhez.

Miskolc - A kormány támogatást nyújt egyes felsőoktatási intézményeknek, uniós pályázatuk önerőigényéhez.Több mint 70 millió forintot kap a kormánytól a Miskolci Egyetem, két uniós pályázata önrészének hozzájárulásaként. A kormány ígéretéhez híven újabb 3,91 milliárd forint támogatást biztosít egyes felsőoktatási intézmények számára – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében. A forrás a 2010 előtt kiírt Európai Uniós pályázatok önerőigényének biztosításához járul hozzá.

Az intézkedés összesen 27 fejlesztés, beruházás sikeres lezárását teszi lehetővé legtöbb összeggel a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem, valamint 14 további intézmény számára. A mostani kormánydöntés legnagyobb nyertese a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem, a két intézménybe több mint egy-egymilliárd forint érkezik, a Debreceni Egyetemre pedig közel 300 millió forint.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában