Helyi közélet

2013.03.15. 19:49

Havazás - Mávinform: kissé csökkentek a késések az elővárosi vasúti közlekedésben

Budapest, 2013. március 15., péntek (MTI) - A havazás és a viharos erejű szél még okoz fennakadásokat a vasúti forgalomban, néhol még többórás a várakozás, de a helyzet valamelyest javult, számos elővárosi vonalon mérséklődtek a késések - közölte a Mávinform péntek este az MTI-vel.

Budapest, 2013. március 15., péntek (MTI) - A havazás és a viharos erejű szél még okoz fennakadásokat a vasúti forgalomban, néhol még többórás a várakozás, de a helyzet valamelyest javult, számos elővárosi vonalon mérséklődtek a késések - közölte a Mávinform péntek este az MTI-vel.

A szerelvényfordulókból adódóan az észak-alföldi, az északkeleti térségben, valamint a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Szombathely-Székesfehérvár és a Budapest-Pécs vasútvonalon a távolsági közlekedésben még jelentős, akár többórás késésekre is számítani kell.

A budapesti elővárosi közlekedésben azonban több vonalon már nincsenek jelentősebb késések, fennakadások, a főpályaudvarok fogadnak és indítanak járatokat, de a távolsági vonatok indítása a szerelvényfordulók miatt sok esetben jelentős, akár többórás késéssel történhet meg.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Komárom és Győr közötti szakaszán az egyik vágányon keletkezett méteres hóakadályokat hóekés mozdonnyal lehet csak áttörni. A közúton elakadt autósokat a vasúttársaság vonatai felveszik az Ács és Nagyszentjános közötti megállókban.

A Szombathely-Székesfehérvár vonalon jelentős, 60-140 perces késéssel járnak a vonatok. A Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon a martonvásári elővárosi járatok nem közlekednek, a távolsági vonatok személyvonatként minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Budapest-Pécs vonalon átlagosan 40-50 perces (egyes vonatoknál 90-180 perces) késések fordulnak elő.

Budapest és Miskolc között átlagosan 20-30 perces késéssel közlekednek a vonatok. Az InterCity és gyorsvonatok megállnak Rákos, Gödöllő és Aszód állomáson, valamint Hatvan és Füzesabony között minden állomáson.

A Miskolc-Nyíregyháza vonalon a vonatok továbbra sem közlekednek Mezőzombor és Görögszállás között.

A Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonal Keleti pályaudvar és Szolnok közötti szakaszán a zónázó vonatok minden állomáson megállnak, a Keleti pályaudvar és Sülysáp közötti elővárosi járatok pénteken nem közlekednek.

A Békéscsaba felé tartó vonatok átlagosan 120 percet késnek.

A viharos erejű szél a felsővezetéket is elmozgatja az áramszedők fölül, emiatt több vonalon, főleg az északkeleti országrészben sebességcsökkentést vezettek be.

Az Észak- és a Dél-Dunántúlon, valamint az észak-alföldi és az északkeleti térségben újabb vasutasok álltak külső szolgálatba a vasúti pálya mentén, így már több mint ötszáz hómunkás dolgozik a váltók és a peronok tisztításán.

Péntek éjfélig az InterCity, a Railjet és EuroCity vonatokon nem kell helyjegyet váltani.

A vasúttársaság továbbra is arra kéri az utasokat, hogy aki teheti, ne induljon útnak vonattal. Azok az utasok, akik lemondanak az utazásról, nemcsak pénteken, hanem a következő napokon is jelezhetik jegyár-visszatérítési igényüket.

A vasúttársaság kéri az embereket, hogy ha mégis útnak indulnak, előzőleg mindenképpen tájékozódjanak a vonatok aktuális közlekedési helyzetéről a MÁV-Start weboldalán (www.mav-start.hu) elérhető menetrendi keresőben, valamint a rendkívüli hírblokkra kattintva. A rendkívüli időjárási helyzet aktuális információiról telefonon a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es, helyi tarifával hívható számán lehet tájékozódni.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában