Helyi közélet

2013.03.29. 09:14

Figyelem! Havas eső, havazás, ónos eső valószínű

Miskolc - Jelenleg Borsod-Abaúj-Zemplén megye jelentős részén havazik, havas eső esik.

Miskolc - Jelenleg Borsod-Abaúj-Zemplén megye jelentős részén havazik, havas eső esik.

A közútkezelő gépei folyamatosan takarítják az utakat, a közúti közlekedésben fennakadás nincs - tudatta dr. Hudák Andrea tűzoltó hadnagy, a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense. - A fő- és mellékutak ennek ellenére havasak, nedvesek, hókásásak lehetnek. Többfelé tapadó hóra kell számítani.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye északnyugati részén halmozódhat fel számottevő mennyiségű friss hó. Ezeken a területeken 5-20 cm hó várható, ami az alacsonyabban fekvő területeken jellemzően olvadni fog. Ugyanakkor éjszakánként lefagyásokra, jegesedésre, emiatt fokozott csúszásveszélyre lehet számítani az utakon.

Fokozottan figyeljünk

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a megye térségében péntek estig, illetve a hosszú hétvége alatt többnyire havas eső, havazás, ónos eső valószínű. A megye területén a havazással kapcsolatban forgalomkorlátozás nincs érvényben. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy a kialakult útviszonyoknak mindenben megfelelő gépjárművel induljanak csak útnak, illetve fokozottan kövessék nyomon a közlekedési viszonyokról, valamint a várható időjárásról szóló híradásokat! Amennyiben útra kelnek, úgy vigyenek magukkal takarót, feltöltött mobiltelefont, forró italt és élelmiszert.

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok készenléti egységei a nap 24 órájában segítséget nyújtanak a bajbajutottaknak. Amennyiben arra szükség van, a hivatásos katasztrófavédelmi szervek segítségét a 105-ös segélyhívó telefonszámon kérhetik.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában