Helyi közélet

2013.03.15. 17:54

"Felszabadultak", de van még bajuk bőven

Fony, Regéc - Pénteken délben még öt borsodi település, köztük Fony és Regéc is megközelíthetetlen volt. Azóta "felszabadította" a közút nevezett Abaúj-hegyközi községeket, ám...

Fony, Regéc - Pénteken délben még öt borsodi település, köztük Fony és Regéc is megközelíthetetlen volt. Azóta "felszabadította" a közút nevezett Abaúj-hegyközi községeket, ám...- Nagyon zord az idő mifelénk, hiszen a közel 30-40 centiméteres hóból óriási hófalakat emelt a szél - mondta az Észak-Magyarországnak Ivancsó János, Fony polgármestere, aki hozzátette: volt vezetékszakadás is a településen, amit azóta megjavítottak a szakemberek, így van áram. Pénteken délután ugyanakkor egy szél miatt bedőlt ház homlokzatát javították a helyiek azért, hogy az ott élőknek ne kelljen kiköltözniük az ingatlanból.

Némileg rosszabb volt a helyzet pénteken a szomszédos Regécen, ahol korábban még a hóekék is elakadtak és ezért Hejce, Korlát, és Fony felől be sem lehetett menni a községbe. Megtudtuk azt is, hogy csütörtök este óta vezetékszakadás miatt akadozik az áramszolgáltatás és Regéc nagy részén pénteken késő délután nem volt áram. Mindezek mellett nem működnek a kábel TV-k és a vezetékes telefonok, és internet szolgáltatás sincs.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában