Helyi közélet

2013.03.30. 15:36

„Fogadd el, fogadj el” - esélyegyenlőségi nap Miskolcon

Miskolc - Több mint ötszáz gyerek vett részt a „Fogadd el, fogadj el!” címmel szervezett esélyegyenlőségi napon, a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban.

Miskolc - Több mint ötszáz gyerek vett részt a „Fogadd el, fogadj el!” címmel szervezett esélyegyenlőségi napon, a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban. A Kézenfogva Alapítvány - az önkéntesek bevonásával lebonyolított - szemléletformáló programmal azt szerette volna elősegíteni, hogy a látogatók előítéletektől mentesen közeledjenek a fogyatékos emberekhez. A diákok különböző állomásokon ismerkedhettek meg a sérült emberek mindennapjaival. Kipróbálhatták például a vak pingpongot, a kerekesszékkel való közlekedést, valamint az olyan labdajátékokat, ahol csak hallásukra és tapintásukra támaszkodhattak. Megtapasztalhatták, hogy az egészségesek számára egyszerű napi rutinfeladatok, mint a cipőfűző bekötése, az étkezés, vagy egy pohár víz kitöltése milyen nehézséget okoz, ha az ember nem használhatja a látását. Arra is alkalmuk nyílt, hogy megismerkedjenek a vakvezető kutyák feladataival, nélkülözhetetlenségével és ügyességével.

Az egyik állomáson a miskolci értelmi fogyatékosok iskolájának anyák napi ünnepségére készítettek vidám, színes díszeket a gyerekek. A kézműves foglalkozást az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei iskolai kollektívájának önkéntesei vezették. Az együtt érző, segítőkész diákoknak köszönhetően bőröndnyi girland és egyéb ajándék készült a sérült gyermekek számára, ezen a rendhagyó napon. Azok az iskolások, akik minden állomás feladatait teljesítették, a rendezvény végén értékes ajándékokat kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában