Helyi közélet

2013.03.06. 16:20

Családi programok a március 15-i huszár táborban

Miskolc - Borsodi bajusz mustra, huszár tábor, koszorúzások, ingyenesen látogatható múzeumok.

Miskolc - Borsodi bajusz mustra, huszár tábor, koszorúzások, ingyenesen látogatható múzeumok.Mint minden évben, az idén is már március 15-e előtt megkezdődnek az ünnepi programok Miskolcon.

A Művészetek Házában március 13-án nyílik kiállítás, a „Magyar vagyok...” Határtalanul gyermek-rajzpályázat munkáiból. Március 14-én Görgey Artúr szobrát koszorúzzák meg, 15-én pedig délelőtt 11 órától a Petőfi téren tartja Miskolc az ünnepi megemlékezést. Ezen a napon egy különleges, szabadtéri kiállítás is nyílik: az Erdélyi körkép reprodukcióját láthatja a közönség, egészen októberig. A Szent István téren, délután fél 3-tól pedig családi programok várják a látogatókat: lesz huszár tábor, a Számadó zenekar ad koncertet, óvodások, iskolások tartanak emlékműsort, fellép az Avas Táncegyüttes, a programot pedig a Mintha zenekar koncertje zárja. Mindezekről dr. Kiss Gábor alpolgármester, Kákóczki András, a kulturális osztály vezetője és Némedi-Varga Zoltán, a Miskolci Kulturális Központ vezetője számoltak be szerdai sajtótájékoztatójukon.

Azt is megtudtuk: március 15-én rendezik meg az első Borsodi bajusz mustrát is, amely Európa szerte egy népszerű rendezvény. Versenykategóriák: természetes bajusz, kifent bajusz, csüngő bajusz, szakállas bajusz, különleges bajusz.

Mivel március 15-e péntekre esik, így a város egész hétvégés programokkal készül. Szombaton például ingyenes városnéző túrákat indítanak: színház- és zenetörténelem, a belváros reformkori világa, a Széchenyi utca épített öröksége témakörökben.

Szombaton este rendezik meg a Miskolci Operabált is, amelyet az idén először a Miskolci „Bartók+...” Operafesztivállal közösen rendez a Miskolci Operabarátok Egyesülete. A bál a Zenepalota dísztermében lesz, a vendégeket reformkori menü és zene várja.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában