Helyi közélet

2013.03.21. 13:41

Az "aszfaltozási" sajtóper

Budapest - A Blikk elsőfokon nyert, a miskolci polgármester fellebbez.

Budapest - A Blikk elsőfokon nyert, a miskolci polgármester fellebbez.Pert nyert a Blikk miskolci polgármester ellen, a Fővárosi Törvényszék ugyanis a lapnak adott igazat, és elutasította Kriza Ákos helyreigazítás iránti keresetét az aszfaltozás ügyben - írja a hvg.hu.

A bulvárlap cikkében azt állította, hogy nem sokkal azután aszfaltozták le azt az utcát, ahol lakik, miután polgármester lett. Kriza Ákos cáfolta a lap állításait, véleménye szerint az írás valótlan tényeket állított, illetve valós tényeket hamis színben tüntetett fel. A polgármester állításait építési szerződésekkel és műholdfelvételekkel igazolta.

A bulvárlap az elsőfokú tárgyaláson bizonyította, hogy a szerződésekhez csatolt térképvázlatokat utóbb módosították.

„A tényeket valósághűen közölte az újság, azokból hamis következtetésekre jutni nem lehet. Ennek során nem az érintett személy egyéni érzékenysége a mérvadó, hanem az átlagolvasó értelmezése” – állapította meg a Fővárosi Törvényszék nem jogerős ítéletében. Nem voltam polgármester, amikor az utcámban útfelújítás kezdődött. Az utcám azon részének, ahol én is közlekedem, vagyis a Közdomb és a Margittai utcát összekötő szakasz aszfaltos javítása 2010 nyarán, vagyis az előző városvezetés és Káli Sándor szocialista polgármester vezetése idején történt terület akkori önkormányzati képviselőjének választókerületi fejlesztési alapjából – így reagált Kriza Ákos a bíróság döntésére.

A polgármester az elsőfokú bírósági döntést nem fogadja el, és fellebbezést nyújt be a nem jogerős ítélet ellen.

ÉM-PGY


Miskolc - "Nem voltam polgármester, amikor az utcámban útfelújítás kezdődött! Az utcám azon része, ahol én is közlekedek, vagyis a Közdomb és Margittai utcákat összekötő szakasz aszfaltos javítása 2010 nyarán, vagyis az előző városvezetés és Káli Sándor szocialista polgármester vezetése idején lett felújítva a terület akkori Önkormányzati képviselőjének választókerületi fejlesztési alapjából" - olvasható dr. Kriza Ákosnak, Miskolc polgármesterének a közleményében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában