Helyi közélet

2013.03.29. 18:42

A húsvéti havazás a nyulaknak kedvezhet

Miskolc - A havazás, a tavaszinak nem mondható időjárás kedvezhet a nyulaknak, legalábbis ebben bíznak az állatvédők.

Miskolc - A havazás, a tavaszinak nem mondható időjárás kedvezhet a nyulaknak, legalábbis ebben bíznak az állatvédők.Úgy gondolják, az igazi az, ha nyuszi ül a fűben és nem a hóban, ezért a nyúlvásárlási kedv, így húsvét táján csökkenhet. Bár az országos figyelmeztető kampányoknak köszönhetően ma már egyre kevesebben vesznek élőállatot az ünnepre.

"Tíz évvel ezelőtt kezdtünk el lehetőséget biztosítani a felelőtlenül megvásárolt nyulak rehabilitálására, azaz húsvét után befogadtuk a megunt állatokat. De azt tapasztaljuk - szerencsére -, hogy évről évre csökken a számuk. Tavaly már csak kettőt hoztak be a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) telephelyére, őket mai napig gondozzuk" - modta Kisfalvi Nyina, az alapítvány alelnöke. A MÁSA-nál nem a tápláléklánc részeként végzik a leadott nyulak, hanem "élethosszig tartó tartást vállalnak" - fogalmazott. Ennek ellenére arra kérnek mindenkit, ne vásároljon húsvétra élőállatot, érje be csokitojással, csokinyúllal, vagy vigyék el állatsimogatókba a gyerekeket. Ha valaki mégsem fogadja meg a tanácsot, az április 7-én leadhatja a megunt állatot a Sajószigeti út 23. szám alatti telephelyen.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark is befogadja a megunt nyulakat, de csak takarmányozási célra - tudtuk meg Takácsné Magi Zsuzsannától, az intézmény vezetőjétől. Ő is megerősítette: mivel sok helyen elhangzik, hogy ne vásároljanak az ünnepre élő állatot, így egyre kevesebb ilyen irányú megkeresés érkezik hozzájuk is.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában