Helyi közélet

2013.02.05. 15:07

Záportározó védheti meg Kondót

Kondó - Az utóbbi évek hevez esőzései miatt többször öntötte el a Harica-patak Kondó községet, tetemes anyagi károkat okozva ezzel a lakosságnak. A további vízkárok elleni védekezésként most záportározó épülhet meg a Harica völgyében.

Kondó - Az utóbbi évek hevez esőzései miatt többször öntötte el a Harica-patak Kondó községet, tetemes anyagi károkat okozva ezzel a lakosságnak. A további vízkárok elleni védekezésként most záportározó épülhet meg a Harica völgyében. A védmű révén a heves esőzések elmúlta után néhány órával a tározóban felgyülemlett egy 1 méter átmérőjű átereszen automatikusan leürül a Harica-patak medrébe, melyet 10 méter hosszan betonba rakott terméskővel is megerősítenek.

A 270 ezer köbméteres tározó megépítéséhez 104 millió forint uniós támogatást nyert a település. A záportározó egy a Harica-patak mentén megépítendő völgyzáró gát révén alakul ki, amely alkalmas arra, hogy a területre hulló nagy mennyiségű csapadék miatt kialakuló árhullámot megfelelő biztonsággal tárolni tudja.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában