Helyi közélet

2013.02.09. 17:59

Volt, aki pónilovat hajtott

Bükkszentkereszt - Szombaton került megrendezésre a X.Bükkszentkereszti Lovasszán verseny.

Bükkszentkereszt - Szombaton került megrendezésre a X.Bükkszentkereszti Lovasszán verseny.

Az immár hagyományos rendezvény reggel látványdisznóöléssel kezdődött a Privát Fogadó udvarán, azonban Miskolc felől az autós forgalom a kora délelőtti órákban kezdett megindulni, így nem is volt meglepő, hogy a bükki településen az erre az alkalomra kijelölt parkolók lassan meg is teltek a szakadó hóesésben. A 11 órai megnyitó ugyan csúszott egy picit, azonban a pálya körül, az úgynevezett háromszintes parkolóban ekkor már több százan várták a startot.

Lakatos Miklós, a megyei lovasszövetség főtitkára prímán felépített pályát mutatta be a nézőknek, így kiderült, hogy a pálya 13 akadályból áll, ahol egy úgynevezett zárt akadály, a máglya okozott nem sokkal később némi fejtörést a nevezőknek. A hajtóknak egyébként két fordulóban, vadászhajtás "stílusban" kellett bizonyítaniuk. Érdekes volt, hogy a kilenc hajtó között volt egyes-, és kettes fogat, illetve üde színfoltként egy apró hajtó pónilóvával - szánkóval.

Mágja és szalmabán égetés

- Ez az esemény rendezvényeink sorában az első, azonban a helyi önkormányzat, a szlovák nemzetiségű önkormányzat, a civil szervezetek és sok ember munkája kellett ismét hozzá, hogy itt legyünk - hangsúlyozta megnyitójában Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármester.

Az egész napos rendezvényen a lovasszán verseny mellett sok mással is várták az érdeklődőket. Volt hóemberépítő verseny, kutyaszánozás a Kis-déli sípályán, de aki akart fánkevő versenyre is benevezhetett. Sőt! A Lófőtisztáson sífutni is lehetett. A nap a tradicionális farsangi mágja és szalmabáb elégetéssel zárult.

ÉM-JLI

Fotók és videó: Kozma István


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában