Helyi közélet

2013.02.27. 13:14

Szolgálaton kívüli körzeti megbízott derítette fel a betöréses lopás elkövetőit

Tiszaújváros - Hétfőn ároktői ingatlanába egy tulajdonos arra tért haza, hogy ott hétvégén idegenek jártak. A sértett miután bejelentést tett az esetről az ügyet mások mellett a település szolgálaton kívüli körzeti megbízottja is kézbe vette, aki jó hely és személyismeretének köszönhetőn háromnegyed óra múlva felderítette és elfogta az elkövetőket.

Tiszaújváros - Hétfőn ároktői ingatlanába egy tulajdonos arra tért haza, hogy ott hétvégén idegenek jártak. A sértett miután bejelentést tett az esetről az ügyet mások mellett a település szolgálaton kívüli körzeti megbízottja is kézbe vette, aki jó hely és személyismeretének köszönhetőn háromnegyed óra múlva felderítette és elfogta az elkövetőket.Lesújtó látvány fogadta 2013. február 25-én a reggeli órákban Ároktő községben azt a helyi lakost, aki lakásáról a hétvégén elutazott. Távolléte alatt ugyanis ismeretlenek ajtófeszítés módszerével betörtek a házba, majd onnan különféle élelmiszerekkel, arany ékszerekkel, valamint néhány tízezer forintnyi készpénzzel távoztak, cselekményükkel mintegy negyedmilliós kárt okozva a sértettnek.

Az elsődleges intézkedések alkalmával a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrsének munkatársai széleskörű adatgyűjtést hajtottak végre, melyhez csatlakozott a település szolgálaton kívüli körzeti megbízottja is. A falu első számú rendőre jó hely és személyismeretének köszönhetőn háromnegyed óra múlva felderítette és elfogta a betöréses lopással megalapozottan gyanúsítható személyeket.

A bevezetett intézkedések alkalmával az eltulajdonított tárgyak egy részét a rendőrség lefoglalta. A nyomozati munka során behatárolt és elfogott L. Piroska 25 éves, S. Zoltán 31 éves, valamint L. Csaba 40 éves ároktői lakosok közül ketten a gyanúsítotti kihallgatások alkalmával a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését beismerték.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrse az említett három személlyel szemben nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában