Helyi közélet

2013.02.19. 18:55

Sárospatak Egerbe tart

Sárospatak - Kezdeményezi a leválást a Miskolci Egyetemről a Comenius Főiskolai Kar.

Sárospatak - Kezdeményezi a leválást a Miskolci Egyetemről a Comenius Főiskolai Kar.A Miskolci Egyetem Comenius Sárospataki Főiskolai Kar kari tanácsa keddi ülésén egyhangúan úgy döntött, kezdeményezi a leválást a Miskolci Egyetemről és a következő tanévtől az egri Eszterházy Károly Főiskola intézményeként működne tovább. A kari ülést egy, a főiskola épületében megtartott fórum előzte meg, amelyet Aros János, Sárospatak kezdeményezett. Aros János elmondta, azért volt szükség a fórum, összehívására, mert tisztázni kellett a bizonytalan helyzetet, ugyanis arról is szóltak a hírek, hogy vagy a volt pártház épületébe költöztetné át a Miskolci Egyetem a diákokat, vagy teljes egészében bevinnék a tanítóképzést Miskolcra.

Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora elmondta, született egy megszorító intézkedési terv, amelynek értelmében a Miskolci Egyetem financiális okokból kezdeményezte a pataki telephely megszüntetését.

Dr. Hauser Zoltán, az Eszterházy Károly Főiskola rektora elmondta, az intézményük középtávú fejlesztési tervében már korábban szerepelt a pataki tanítóképzés integrálása.

ÉM-BG


Sárospatak - Egyhangúlag döntött a leválás kezdeményezéséről a pataki főiskolai kar tanácsülése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában