Helyi közélet

2013.02.06. 10:04

Nézőpont: Patkószög

<em>Különösen termetes lovakat dolgoztathatnak az Aranyosi-völgyben, még az is lehet, hogy erre a célra valódi mutáns példányokat tenyésztettek ki a környező erdőségek sűrűjében – valami hasonló gondolat cikkantott át az agyamon, amikor olvastam azt a cikket, melyben a közútkezelő legfőbb kommunikátora az erdőben dolgozó lovak lábvasát tette felelőssé az Aranyosi-völgyön átvezető út gyalázatos állapotáért</em>. <strong>Szendrei Péter jegyzete</strong>.

Különösen termetes lovakat dolgoztathatnak az Aranyosi-völgyben, még az is lehet, hogy erre a célra valódi mutáns példányokat tenyésztettek ki a környező erdőségek sűrűjében – valami hasonló gondolat cikkantott át az agyamon, amikor olvastam azt a cikket, melyben a közútkezelő legfőbb kommunikátora az erdőben dolgozó lovak lábvasát tette felelőssé az Aranyosi-völgyön átvezető út gyalázatos állapotáért. Szendrei Péter jegyzete.Játsszunk el a gondolattal, és tételezzük fel, tényleg a nemzeti vagyont kevéssé sem tisztelő igavonók (és hajtóik) tehetnek arról, hogy gyakorlatilag extrém sporttá vált a közúti közlekedés a fenti útszakaszon! A ló jó nagy állat, ez vitathatatlan, a testtömege elérheti a négy mázsát, ráadásul ez a marha nagy test nevetségesen vékony lábacskákkal kapcsolódik a talajhoz. Mivel a szerencsétlen jószág nem tudja olyan gyorsan növeszteni a körmét, mint ahogy az kopik az aszfalton, a lovas emberek kénytelenek patkót szegelni az állat patájára, ami így már valóban hatalmas nyomással préselheti az aszfaltot. A gondatlan (vagy éppen szándékosan vandál) patás tehát az aszfaltra lép, és – mintha csak mocsárban járna – csűdig merül belé. Közben a több tonnás teherautók nem hagynak nyomot az aszfalton.

Egy gondolat azonban (patkó)szöget ütött a fejembe: ki, hogyan és milyen aljas megfontolásból vette rá a mutáns patásokat, hogy precízen egymás nyomába lépve kátyútengerré mélyítsék e patkók ütötte gödröket?


Miskolc - Az Aranyosi-völgy kapcsán a közút legkésőbb tavasszal dönt a legmegfelelőbb technológiai megoldásról


Borsod-Abaúj-Zemplén – “2012. szeptember közepén felújításra került az Aranyosi-völgy kisebb szakaszokban. Nem telt el egy hónap és megjelentek az első kátyúk” – írja levelében Olvasónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában