Helyi közélet

2013.02.14. 14:29

Nézőpont: Egyetemes

<em>Az önkormányzatok mintájára az egyetemek adósságátvállalásáról is szó esett a minapi Fidesz-KDNP frakció gyulai ülésén.</em> <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>

Az önkormányzatok mintájára az egyetemek adósságátvállalásáról is szó esett a minapi Fidesz-KDNP frakció gyulai ülésén. Szalóczi Katalin jegyzeteEgy szegedi képviselő összegzése szerint: az egyetemek helyzetével kapcsolatban hasonló konstrukció kidolgozásán gondolkodik a kormány, mint az önkormányzatoknál, egyfajta adósságátvállalást készítene elő. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár tavaly novemberben a Parlamentben jelentette ki: a felsőoktatási intézményekkel végig egyeztettek az elvonásokról, és ahol nagyon nagy gondot okoz a hiány, ott az adósságot az állam átvállalja. A miniszterelnök pedig korábban úgy nyilatkozott: a kormány segíteni fogja az egyetemeket, hogy az önerő híján elakadó fejlesztéseik megvalósuljanak, és szeretné az eladósodott felsőoktatási intézményeket is - azokat, amelyekben a diákok látnak jövőt - kimenteni az adósságból, felkínálni nekik „a tiszta lappal való indulást”.

Örülünk a hírnek, amelyben persze vannak még tisztázandó részletek. A legfőbb: miből valósul meg az adósságrendezés. Hiszen az Emberi Erőforrások Minisztériumának legfrissebb közlése szerint a tárca még csak dolgozik a többlettámogatás biztosításán. Bízunk benne, meglelik a módját. Csak hát, idézzük Orbán Viktort, „Sose jó, ha a kocsi megelőzi a lovat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában