Helyi közélet

2013.02.11. 16:32

Kilencedszer báloztak a borbarátnők

Zemplén - A Tokaji Borbarátnők Társasága IX. jótékonysági bálját tartotta szombaton, ezennel a tokaji Tokaji Ferenc Gimnázium Tehetséges Gyermekeiért Egyesületnek adakozva.

Zemplén - A Tokaji Borbarátnők Társasága IX. jótékonysági bálját tartotta szombaton, ezennel a tokaji Tokaji Ferenc Gimnázium Tehetséges Gyermekeiért Egyesületnek adakozva.Az idei 120 fős eseményre a törzsközönség mellett számos új érdeklődő és meghívott vendég is érkezett, akiket a bál hírneve és a kíváncsiság vezérelt a borvidékre. Részt vett például díszvendégként dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Kiss Gábor, hazánk isztambuli főkonzulja vendégeivel, Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja, valamint az év borásza, Áts Károly. A színvonalas szórakoztatásról Hercegh Flóra, Szent Martin és a Csillagszemű Néptáncegyüttes gondoskodott, a talpalávalót pedig az LKBEAT együttes szolgáltatta, és mint mindig, Papp Endre konferált.

A legjobb éttermek

A nemzeti hagyományőrzés a borbarátnők egyik fontos célja, tehát hazánk egyik neves ruhatervezőjét Tankó Judit Munkácsy-díjas öltözéktervező iparművészt is meghívták, ruhakölteményit kiállítva és viselve egyaránt.

Emellett a borbarátnők Hampel Katalin és Szalai Zsuzsanna ruháit viselték. Kulcsár Edit, a borbarátnők elnöke volt a bál mozgató rugója. Az idei koncepció alapján az ország éttermeinek legjobbjait hívták Tokaj-Hegyaljára a borvacsora megkomponalására, Ruprech Laszló mesterszakács vezényletével. (Imola - Eger, Nomád - Noszvaj, Rosinante-Szigetmonostor, Mandula- Villány, Manga-Etyek, Walter- Perbál, Gusztó, Mádi Kúria- Mád, Anyukám Mondta- Encs, Chianti- Veszprém). A jelen lévő borbarátnők (Béres Klára, Májer Otilia , Bárdos Sarolta, Kubus Jánosné, Árvay Angelika, Árvay Kata, Béres Melinda, Kulcsár Edit) nemcsak saját boraikat, hanem a borvidék híres borászainak nedüit is kínálták. A borbarátnők ezúttal is elérték céljukat, ami a jótékonykodás és a minőségi Tokaji bor hírnevének további öregbítése.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában