Helyi közélet

2013.02.20. 16:37

Jobbik: óriási a város adóssága a bankok felé

Miskolc - A múltheti közgyűlésen az adósságátvállalás kapcsán a városvezetők elismerték, hogy rossz a koncepciója Miskolcnak - fogalmazott a Jobbik Magyarországért Mozgalom sajtótájékoztatóján szerdán Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci elnöke, önkormányzati képviselő, aki szerint a borsodi megyeszékhely vezetői is elismerték mindezt.

Miskolc - A múltheti közgyűlésen az adósságátvállalás kapcsán a városvezetők elismerték, hogy rossz a koncepciója Miskolcnak - fogalmazott a Jobbik Magyarországért Mozgalom sajtótájékoztatóján szerdán Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci elnöke, önkormányzati képviselő, aki szerint a borsodi megyeszékhely vezetői is elismerték mindezt.- Hatalmas a bankok és a pénzintézetek felé a város adóssága: az elkövetkezendő öt esztendőben meghaladja a 20 milliárd forintot - hangsúlyozta a Jobbik miskolci elnöke, aki hozzátette, álláspontjuk szerint az a legnagyobb hiba, hogy az elmúlt két és fél esztendőben semmiféle elszámoltatás nem történt. Pakusza Zoltán úgy vélte, hogy ez többek között azért is bosszantó, mert akár ki is nyeri a következő választásokat, annak azt üzeni: „nyugodtan lopható a közpénz, majd az adófizető állampolgárok visszafizetik azt”.

Az adósságátvállalással kapcsolatban a politikus arról beszélt, hogy csak a város költségvetése jutott lélegzethez, összességében minden maradt a régiben. Kérdésünkre, hogy mit tenne ez ügyben a Jobbik, a képviselő azt mondta: elszámoltatna, újratárgyalná az államadósságot, forrásteremtő beruházásokat eszközölne ki és támogatná a helyi vállalkozásokat.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában