Helyi közélet

2013.02.05. 17:23

Ismeretlen blogger ellen tesz feljelentést a Miskolci Egyetem

Miskolc -Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott kedden délután a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Patkó Gyula a napokban az interneten napvilágot látott, a Miskolci Egyetem vezetőit komoly vádakkal illető írásokkal kapcsolatban.

Miskolc -Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott kedden délután a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Patkó Gyula a napokban az interneten napvilágot látott, a Miskolci Egyetem vezetőit komoly vádakkal illető írásokkal kapcsolatban.Az egyetemigazsag.weebly.com címen fellelhető portálon három témában - „Egy családi üzlet nyomában”, „A fejlődő tudásközpont”, „A nagy TIOP balhé” - fejti ki véleményét a blogger, aki szerint "kérdésesek a Rektori hivatal megbízásai", ugyanakkor nevezett és futó projektek elszámolási például "hemzsegnek a hibáktól."

- A beiskolázási időszak közepén jött létre a blog, így szándékos az időzítés - mondta Patkó Gyula rektor, aki már a tájékoztató elején hangsúlyozta, hogy az egyelőre ismeretlen szerző tollából származó, az egyetemet rossz színben feltüntető írások ügyében rendőrségi feljelentést tesz az egyetem.

Az intézményvezető szerint az írásokban komoly csúsztatások, rossz szándékú megjegyzések, és személyiségi jog megsértése is szerepel, ezért is kötelessége mindennek a kivizsgálása.

- Az írásokat visszautasítom! - jelentette ki Patkó Gyula, aki hozzátette: a „befeketített” szakértő mellett kiáll. Ugyanakkor beszámolt a vitatott pályázatok jelenlegi állásáról is. A „Tudásközpont” kapcsán kiderült, hogy annak megvalósítását a Pályázati Alapkezelő 100 százalékig elfogadta, míg a „TIOP-os” kapcsán elárulták: az informatikai épület elkészült, a főépület tekintetében pedig egyeztetések folynak a kivitelező Arcadommal, aminek eredményeként bíznak benne, hogy hamarosan megkezdődhetnek a közbeszerzések.

Kérdésünkre, hogy „belső” ember-e, vagy lehet-e egyetemi segítője a bloggernek, a rektor úgy válaszolt: lehetett jogosultságokkal rendelkező segítője.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában