Helyi közélet

2013.02.27. 10:57

Elűzték a telet Ózdon

Ózd - Az eső sem riasztotta vissza a Bárka Színpad tavaszváró rendezvényének résztvevőit.

Ózd - Az eső sem riasztotta vissza a Bárka Színpad tavaszváró rendezvényének résztvevőit.Fánk, forró tea, némi házi pálinka, népzenekar, gólyalábasok, tűzforgatók és az égetni való kiszebáb. Minden adott volt ahhoz, hogy az ózdiak február végén ismét elűzzék a telet, ezzel elősegítsék a tavasz érkezését. A Bárka Színpad által tizenharmadik esztendeje megrendezett eseményt ezúttal az időjárás nem segítette. A szakadó eső ellenére azonban így is sokan gondolták úgy, hogy részt vesznek a farsangi felvonuláson.

Jelmez és esernyő

Volt aki teljesítette a szervezők kérését, és jelmezbe öltözött. A többség azonban kiegészítő kellékként ezúttal az esernyőt vitte magával a Városközponti Nagyparkolóba.

- Az időjárást nem befolyásolhatjuk, de örülünk neki, hogy így is ennyi érdeklődő érkezett - tette hozzá Tompa Zoltán, főszervező. - Fontos számunkra ez a tél végi rendezvény, és szerencsére a segítőink is így gondolják ezt. A Sugallo népzenekar és a gólyalábasok is első szóra igent mondtak, az ózdiakat pedig szerencsére továbbra is érdekli a téltemető programunk.

Az álarcba vagy jelmezbe öltözött látogatókat fánkkal és forró teával, a felnőtteket pedig házi pálinkával kínálták meg. A parkoló és a Városháza között történt felvonulás után elégették a Kisze Bábot, és egy jó hangulatú táncházat tartottak. A programban aktívan részt vettek a gólyalábasok is, akik ezúttal is plusz látványosságot jelentettek.

Közelebb a naphoz

- Jó érzés egy méterrel az emberek fölött állni. Közelebb vagyunk a naphoz, így nem fázunk annyira - tette hozzá Fekete Dávid, a Szárnyas Sárkányok tagja. - Nagyon szeretünk Ózdra jönni, hiszen ilyenkor az ország olyan szegletébe látogatunk, ahol ritkábban járnak a gólyalábasok. A közönség nagyon hálás, ez pedig nekünk nagyon fontos. A mi produkciónk valamilyen szinten cirkuszi mutatványnak számít, ezért az visszajelzés, az elismerés is sokat jelent számunkra.

A Bárka Színpad és a téltemető rendezvényen részt vett ózdiak tehát megtették a magukét. Elűzték a telet, most már jöhet a felmelegedés és a jóval barátságosabb tavaszi évszak.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában