Helyi közélet

2013.02.18. 14:13

„Resort” - Bővülő eszköztár a felépült szenvedélybetegek részére

Miskolc - A Drogambulancia Alapítvány „Resort”- hátrányos helyzetűek részére nyújtott munkaerő-piaci szolgáltatás címmel pályázati projektet valósít meg Miskolcon. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Miskolc - A Drogambulancia Alapítvány „Resort”- hátrányos helyzetűek részére nyújtott munkaerő-piaci szolgáltatás címmel pályázati projektet valósít meg Miskolcon. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.A projekt célja: A klienseknek nyújtott szolgáltatások fejlesztése, bővítése. Munkaerő-piaci szolgáltatás megalapozása, bevezetése hátrányos helyzetű rétegek, elsősorban felépült szenvedélybetegek részére.

Az eddigi gyakorlat során a segítő beszélgetés és az addiktológiai konzultáció részét képezte a munkába lépés előkészítése, támogatása.

Hiányterület volt azonban a józan szenvedélybetegek, az addiktológiai kezelésen átesett emberek visszavezetése a munka világába egyéni és csoportos módszerekkel és a felépült szenvedélybetegek részére nyújtott munkaerő-piaci szolgáltatás.

„Resort” eszköztár:

  • Szervezetfejlesztési terv kidolgozása és megvalósítása a szervezeti hatékonyság növelése érdekében. Szervezeti diagnózis készítése és hatékony intézményi háttér kialakítása.
  • Munkaerő-piaci szolgáltatásokhoz szükséges minőségirányítási rendszer bevezetése.
  • Civil szervezetekkel és a versenyszférával, munkáltatókkal való együttműködés kiépítése és erősítése.

  • Megvalósítása érdekében két alkalommal Fórum szervezésére kerül sor, ahol vitaindító előadások után lehetőség nyílik a közös eszmecserére, tapasztalatok megosztására.

  • Munkatársak készségfejlesztése: munkaerő-piaci mentorképzés, munkatanácsadás módszerei, felkészítés strukturált csoportok vezetésére: álláskeresési technikák oktatása, re-integráló csoportos foglalkozás, motivációs csoportos foglalkozás.
  • A klienseknek nyújtott szolgáltatások a projekt megvalósítása után az alábbi szolgáltatásokkal bővülnek: komplex munka és pályaalkalmasság felmérése, egyéni munkavállalói terv készítése, munkáltatói profil készítése, megfelelő munkalehetőségek feltérképezése, egyéni munkavállalási tanácsadás, álláskeresési technikák csoportfoglalkozás és álláskereső klub.

    További információ kérhető:

  • Lengyel Anett, projektvezető. Elérhetősége: Drogambulancia Alapítvány. Tel: 46/431-310; 70/2221073
  • Juhász Lotti, szakmai vezető. Elérhetősége: Drogambulancia Alapítvány. Tel: 46/431-310; 70/6052541
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában