Helyi közélet

2013.02.08. 15:58

Cigány önkormányzat: új választás lehet

Miskolc - Feloszlatta önmagát a megyei cigány területi kisebbségi önkormányzat.

Miskolc - Feloszlatta önmagát a megyei cigány területi kisebbségi önkormányzat.Bordás Géza, a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke csütörtökön elektronikus levélben arról értesítette szerkesztőségünket, hogy: „több hónapos vívódás után a Lungo Dromos többségű Borsod Abaúj Zemplén Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzata feloszlatta magát.”

Az okok után kutatva a Facebookon találtunk egy bejegyzést, amely szerint az önfeloszlatás oka, hogy Farkas Félix, az önkormányzat elnöke csatlakozott a gyulai békemenethez, amelyben Bayer Zsolt is részt vett.

A Facebookon olvasható bejegyzésben így fogalmaznak: „A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat hét fős testületében öt fős többséget alkotó Lungo Drom képviselői közül ketten is a feloszlatás kezdeményezői voltak.”

Az ügyben kerestük Farkas Félixet, de egyelőre nem találtuk meg.

Ha hivatalosan bejelentik...

Kovács János megyei főjegyző, a területi választási iroda vezetője kérdésünkre azt mondta, hogy hivatalosan nem kapott még értesítést az önfeloszlatásról. Amennyiben ez megtörténik, akkor a törvény szerint új kisebbségi önkormányzati választást kell kiírni a cigány nemzetiség részére.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában