Helyi közélet

2013.02.11. 09:45

Biztonsági intézkedések Felsőzsolcán és Mezőzomboron

A Rendőrség kiemelt figyelmet fordít a hideg, fagyos időszakban a veszélyhelyzetbe sodródott emberek megmentésére.

A Rendőrség kiemelt figyelmet fordít a hideg, fagyos időszakban a veszélyhelyzetbe sodródott emberek megmentésére. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2013. február 10-én is több esetben kellett biztonsági intézkedést alkalmazniuk a járőröknek. Lakossági bejelentés érkezett a főkapitányság ügyeletére, hogy Felsőzsolcán egy nő fekszik a hóban. A járőrök megtudták a megadott helyszínen lévő asszonytól, hogy elesett, nem tud felállni és a hideg időjáráson kívül más panasza nincs. A kockázatok elkerülése érdekében a járőrök haza szállították a szükséget szenvedett nőt.

A mezőzombori vasútállomásról a rendőrségre érkezett bejelentés szerint egy hajléktalan férfi veszélyben van. A helyszínre kiérkezett járőrök megtudták tőle, hogy nincs hová mennie a nap folyamán és éjszakára sem. A rendőrök a kihűlés megakadályozása érdekében értesítették a Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központját. Biztonsági intézkedés keretében egy másik hajléktalan férfi érdekében is eljártak a rendőrök Mezőzomboron. E tekintetben is értesítették a szakszolgálatot a kihűlés elkerülése érdekében.

Óvó intelem!

A Rendőrség óvó intelemként arra hívja fel a figyelmet, hogy a hidegebb, téli időjárás során fordítsunk nagyobb gondot azon embertársainkra, akik az utcán élik mindennapjaikat, sőt éjszakáikat is ott töltik. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális, vagy más egyéb személyi körülményeik miatt ezen a téren veszélyeztetettek. A Rendőrség kéri a polgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor telefonáljanak az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon!

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában