Helyi közélet

2013.02.05. 10:58

Aranyosi-völgy: akár a teljes útpályát újraterítik

Miskolc - Az Aranyosi-völgy kapcsán a közút legkésőbb tavasszal dönt a legmegfelelőbb technológiai megoldásról

Miskolc - Az Aranyosi-völgy kapcsán a közút legkésőbb tavasszal dönt a legmegfelelőbb technológiai megoldásról

Aranyosi-völgy: "a lovak patkói megrongálták a burkolatot" - írtuk nemrégiben. Ennek kapcsán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. illetékesénél a következőkre voltunk kíváncsiak: van-e esetleg arra esély, hogy magasabb/nagyobb kopó réteget épít be tavasszal a közút nevezett helyen? Esetleg a lassú "megkötés" miatt néhány napig félpályás útlezárást eszközölnek ki a szakemberek azért, hogy ne forduljon elő még egyszer ez a kellemetlenség?

- Legkésőbb tavasszal, de amint az időjárás engedi újra megvizsgáljuk a helyszínt és ekkor döntünk a legmegfelelőbb technológiai megoldásról - nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. - Egy nagyon keskeny, csupán négy méter széles szakaszról van szó, így már az utántömörödő aszfalt terítésekor is teljes útzár volt érvényben ezen a mellékúton, vagyis fél pályás útzárat nem lehet bevezetni ilyen jellegű munkálatok során. Jelen esetben nem teljes körű felújításról, hanem karbantartási, felületzárási munkákról volt szó, így főleg ott alakultak ki problémák, ahol nem volt megfelelő az útalap teherbírása. Tavasszal, amikor tartósabb javítási munkákat végzünk ezen a szakaszon is, szükség esetén akár a teljes útpályát újraterítjük. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében más helyszíneken is alkalmaztuk ezt a technológiát, de ilyen jellegű problémákat nem tapasztaltunk.

ÉM-JLI


31.01.2013 | Borsod-Abaúj-Zemplén - "2012. szeptember közepén felújításra került az Aranyosi-völgy kisebb szakaszokban. Nem telt el egy hónap és megjelentek az első kátyúk" - írja levelében Olvasónk.

tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában