Helyi közélet

2013.02.05. 11:11

35 éves a miskolci Ködmön Formációs Táncegyüttes

Miskolc - Idén ünnepli 35. születésnapját a miskolci Ködmön Formációs Táncegyüttes.

Miskolc - Idén ünnepli 35. születésnapját a miskolci Ködmön Formációs Táncegyüttes.A Ködmön név 1978-ban született meg, egy kedves kis szójáték segítségével, ami a Középiskolás Diákok Művészeti Öntevékeny köréből, azaz azok kezdőbetűinek összeolvasásából épült fel.

Miskolc város kulturális életének egyik biztos pillére, egy olyan közösség, amely tánckedvelő fiatalokat igyekezett már 35 évvel ezelőtt is magához vonzani, bölcsőt teremtve a társastánc műfajának városunkban - vallják a táncegyüttes vezetői, tagjai.

13 csoport, és tanfolyamok

A „nagy táncosok” háttér-munkáját, az utánpótlás nevelését 13 csoport és 3-4 tanfolyam biztosítja. Miskolcon a Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági Házban több mint 300 gyermek és fiatal ismerkedik a standard és latin táncok alapjaival. A felnőtt és gyermek csoportnak évente több mint 50 fellépése van, minden évben új koreográfiák készülnek a művészeti vezetők irányításával. A tavalyi évben a csoport Ludwigsburgban a Standard Formációs Táncok Világbajnokságán 8. helyezést ért el. Simon Csaba a Táncegyüttes művészeti vezetője 2013. január 26-án vette át a 2012-es év Legjobb Formációs Táncegyüttese Díjat Budapesten.

A táncegyüttes hétfőn este - az évforduló kapcsán is - az MKK Ifjúsági Házban tartott bemutató órát.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában