Helyi közélet

2013.01.16. 08:12

Van engedély acélműre

Miskolc - Megkapta a környezethasználati engedélyt a Miskolcra tervezett új acélmű.

Miskolc - Megkapta a környezethasználati engedélyt a Miskolcra tervezett új acélmű.Acélgyártó üzemet és folyamatos öntőművet létesíthet és működtethet a Diósgyőri Ipari Parkban a Miskolc Steel Mills Kft. Az ehhez szükséges egységes környezethasználati engedélyt ugyanis megkapta a társaság az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől. Az erről szóló határozat teljes szövege január 28-ig megtekinthető a felügyelőségen (Miskolc, Mindszent tér 4.), valamint a miskolci polgármesteri hivatal Építési és Környezetvédelmi Hatósági Osztályán (Miskolc, Városház tér 8.) ügyfélfogadási időben. Az engedélyezett termelési kapacitás 358 400 tonna/év és 46,67 tonna/óra – derül ki a határozatból.

Információink szerint ezzel párhuzamosan napokon belül jogerőre emelkedik a Miskolc Steel Mills Kft. 322 560 tonna éves kapacitással tervezett hengerművének engedélye is. Ez az alapja annak, hogy megkérjék az építési engedélyt. Ennek megléte függvényében pedig tavasszal kezdődhet az építkezés, hogy 18-20 hónap múlva, azaz 2014 végére újjá éledhessen a diósgyőri kohászat.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában