Helyi közélet

2013.01.25. 11:49

Újabb biztonsági intézkedések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Miskolc - A Rendőrség kiemelt figyelmet fordít a hideg, fagyos időszakban a veszélyhelyzetbe sodródott emberek megmentésére. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2013. január 24-én is több esetben kellett biztonsági intézkedést alkalmazniuk a járőröknek.

Miskolc - A Rendőrség kiemelt figyelmet fordít a hideg, fagyos időszakban a veszélyhelyzetbe sodródott emberek megmentésére. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2013. január 24-én is több esetben kellett biztonsági intézkedést alkalmazniuk a járőröknek.

A Sárospataki Rendőrkapitányság ügyeltére a kora reggeli órákban érkezett bejelentés szerint a helyi vasútállomás előtt egy férfi fekszik mozdulatlan. A járőrök a helyszínen megállapították, hogy a 41 éves férfi már órák óta a hideg betonon fekszik, ittassága miatt nem képes járni. Fennállt a kihűlés veszélye, ezért a rendőrök értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba szállították a férfit.

A késő esti órákban újabb lakossági bejelentés érkezett a Sárospataki Rendőrkapitányságra, hogy szintén a helyi vasútállomás előtt egy férfi fekszik a földön. A rendőrök az előző esethez hasonlatos tényeket regisztráltak, így a további kockázatok elkerülése érdekében az 56 éves férfit a járőrök haza szállították és biztonságba helyezték.

A Miskolci Rendőrkapitányságra tett bejelentés szerint egy 54 éves ónodi férfi eltűnt otthonról, és a komoly betegségeire tekintettel szükséges lenne őt mihamarabb megtalálni. Az Emődi Rendőrőrs járőrei a helyszíni kutatás eredményeként majd egy órán belül rátaláltak a férfira, aki zavartsága ellenére megfelelő egészségi állapotban volt, így a rendőrök a hozzátartozóinál biztonságba helyezték.

Óvó intelem!

A Rendőrség óvó intelemként arra hívja fel a figyelmet, hogy a hidegebb, téli időjárás során fordítsunk nagyobb gondot azon embertársainkra, akik az utcán élik mindennapjaikat, sőt éjszakáikat is ott töltik. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális, vagy más egyéb személyi körülményeik miatt ezen a téren veszélyeztetettek. A Rendőrség kéri a polgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor telefonáljanak az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon!

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában