Helyi közélet

2013.01.22. 13:45

Új kamerák, kabin és büfé a Barlangfürdőben

Miskolctapolca - Január 14-én állt fel nagyjavításra a miskolctapolcai Barlangfürdő. A munkálatok a hónap végéig tartanak, nyitás február elsején.

Miskolctapolca - Január 14-én állt fel nagyjavításra a miskolctapolcai Barlangfürdő. A munkálatok a hónap végéig tartanak, nyitás február elsején.- Azok a nagyobb műszaki feladatok, amelyek ránk vártak részben már elkészültek - tájékoztatott Bodnár László, a Miskolc Turisztikai Kft. főmérnöke, aki műszaki tekintetben a Barlangfürdő mellett a Selyemréti strandot és a Várfürdőt is felügyeli. - Ezek közül talán a legérdekesebb a nagy barlang területén a szaruzatok festése, hiszen az újjáépítés óta ez az első alkalom, hogy lefestjük. Mindezt alpintechnikás módszerrel végezzük. Egyébként a felületet gombaölőszerrel vontuk be, majd lazur festéket kapott. Remélhetően ezek után tíz évig megint nem kell majd hozzányúlni.

Balesetvédelmi szempontból

Az úgynevezett benti részeken minden esztendőben, így most is a kopácsolási feladatokat végezték el, amely elsősorban balesetvédelmi szempontból fontos. Ugyanakkor a Miskolctapolcára érkezők komfortfokozatát növelheti az is, hogy készül a termál medence mellett egy büfé - ahol csak italok lesznek - azért, hogy a tömeget, ami az étterem előtt sokszor kialakul, megpróbálják kettéosztani.

- Dolgozunk egy levegő kabinos helyiségen is, ami kiváló relaxációs élményt nyújt majd a vendégeknek - tette hozzá a szakember, akitől megtudtuk azt is, hogy rendszeresen visszatérő feladat a Barlangfürdőben az izzók cseréje, főleg a medencékben. - De fontos a biztonság szempontjából a kamerák állapota is. Ráadásul most hét új kamerát helyezünk el a barlangrészben, ami tovább növelheti a vendégek biztonságérzetét - fogalmazott Bodnár László.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában