Helyi közélet

2013.01.24. 09:33

Turista (el)csalogató térkép

Miskolc - Előttem van Észak, hátam mögött Dél...tartja a mondás. A miskolci turisztikai tábla azonban mást mutat.

Miskolc - Előttem van Észak, hátam mögött Dél...tartja a mondás. A miskolci turisztikai tábla azonban mást mutat.A miskolci Szinva teraszon található, turistákat tájékoztató tábla kihelyezői másképp értelmezhették a mondást, mert pont 180 fokkal fordították rossz irányba a miskolci térképet. A tábla előtt állva – mögöttünk a Szinva – egy pontocska jelzi: „Ön most itt áll.” De ha tovább böngésszük a térképet, akkor – már aki ismeri Miskolcot – elbizonytalanodhat, merre is van. Aki nem ismeri a várost, az elhiszi, a Tiszai pályaudvar jobbra van, Lillafüred pedig balra. Az egyébként a hátunk mögött lévő Hősök terét pedig pont előre jelzi. Ha csak térkép nekünk a táj, biztos, eltévedünk...

Az önkormányzatnál érdeklődtünk arról, hogy kerülhetett ki így ez a tábla. Ki helyezte ki? Nem ellenőrizték, hogy a kivitelező megfelelő munkát végzett?

Dobos Tímea városházi szóvivő elmondta: „A tájékoztató táblákat a kerékpárút projekt keretében helyezték ki Miskolcon, már a tél beálltakor. Az önkormányzat munkatársai a táblák elhelyezésének ellenőrzésekor tapasztalták a hibát, ezt jelezték a kivitelező felé.”

Azt is megtudtuk, érdeklődésünkre Pfliegler Péter alpolgármester azonnali intézkedést kért. Így a táblát hamarosan cserélik, hogy az megfelelően tájékoztassa a városunkba érkező turistákat – tudtuk meg.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában