Helyi közélet

2013.01.17. 12:24

Szorult a hurok Rakacán

Edelény, Szendrő -  Tiltott eszközökkel vadásztak azok a rakacai férfiak, akik körül képletesen egy ellenőrzési akció során szorult a hurok.

Edelény, Szendrő -  Tiltott eszközökkel vadásztak azok a rakacai férfiak, akik körül képletesen egy ellenőrzési akció során szorult a hurok. A napokban az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrsének járőrei és az Északerdő Zrt. Szendrői Igazgatóságának erdészei területbejárást tartottak Rakaca külterületén. Az erdőben két férfit vontak ellenőrzés alá, akiknél fejsze is volt. Az ellentmondó és zavaros válaszokat követően a rendőrök és az erdészek visszakövették a férfiak nyomát, így eljutottak több kihelyezett és kifeszített hurokcsapdához, illetve egy vaddisznó maradványaira is rábukkantak.

A nyomozás eredményeként az Edelényi Rendőrkapitányság három rakacai férfit gyanúsít lopással, illetve tiltott vadászati vagy halászati eszközzel végrehajtott állatkínzás bűntettének elkövetésével. A megalapozottságot a beismerő vallomás mellett alátámasztja még a tetteseknél tartott házkutatások során lefoglalt vadhúsok és a hurok készítéséhez szükséges eszközök is.

- Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában