Helyi közélet

2013.01.13. 10:17

Szomorú évforduló

Ózd-Szentsimon - Mint a megyénkben és szerte az országban számos helyen, az Ózdhoz tartozó Szentsimon "faluban" is megemlékeztek -2013.január 12-én este - a 70 évvel ezelőtti Don-kanyari katasztrófáról ,ahol rengeteg magyar katona halt hősi halált.

Ózd-Szentsimon - Mint a megyénkben és szerte az országban számos helyen, az Ózdhoz tartozó Szentsimon "faluban" is megemlékeztek -2013.január 12-én este - a 70 évvel ezelőtti Don-kanyari katasztrófáról ,ahol rengeteg magyar katona halt hősi halált.A település római katolikus templomában a hívek közös imádságát követően Baranyák Béla c.esperes plébános celebrált szentmisét, melynek során felsorolta mindazon "falusiak" nevét akik az I. és II. világháborúban harcolva vesztették életüket.

A szentmise után a megemlékezés a templomkertben lévő emlékműnél folytatódott koszorúzással egybekötve.

A Don-kanyari megemlékezést most is mint 1995-óta minden évben, a Szentsimonért Egyesület és a Szentsimoni Egyháztanács szervezte.

-Kerékgyártó Mihály-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában