Helyi közélet

2013.01.10. 15:59

Ózdi emberölés: Bilincs a gyilkosok kezén

Miskolc, Ózd - Az idősebb fivér belehalt a bántalmazásba, de öccse is súlyosan megsérült.

Miskolc, Ózd - Az idősebb fivér belehalt a bántalmazásba, de öccse is súlyosan megsérült.

Egy csomag száraztészta, két kiló krumpli, egy kőműveskanál és egy rozzant botmixer - ezek voltak az idős ózdi testvérpárra támadó gyilkosok zsákmányának legértékesebb darabjai. A hetedikén éjjel elkövetett brutális emberölésről és az azt követő sikeres nyomozásról tartott sajtótájékoztatón tegnap délelőtt az elkövetőktől lefoglalt, de a sértettek tulajdonát képező holmi szolgált „díszlet” gyanánt.

Az ügy részleteiről dr. Mecser Tamás ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója beszélt. Elmondta: hetedikén késő éjjel Ózd Tábla nevű városrészében egy 68 éves férfi kért segítséget szomszédjától, mert elmondása szerint otthonában megtámadták őt és egy évvel idősebb bátyját. A szomszéd értesítette a rendőrséget, s miután a járőrök meggyőződtek a bejelentés valóságtartalmáról, riasztásukra a megyei főkapitányság forrónyomos és életvédelmi nyomozóit, akik helyi kollégáikkal együtt együtt megkezdték az adatgyűjtést. Az elkövetőket végül egy budapesti hajléktalanszállón vették őrizetbe, itt próbáltak elrejtőzni. 

ÉM-SZP


Ózd Miskolc - Otthonában támadott meg két ózdi férfi két idős embert kedden éjjel, a tetteseket a rendőrség a bűncselekményt követő 26. órában elfogta. Mint egy a témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón kiderült, az elkövetők - egy 19 és egy 24 éves helybeli férfi - apróságokat zsákmányoltak áldozataiktól, akiket mindketten gyerekkoruk óta jól ismertek. A gyanúsítottak egyike az egy fedél alatt élő testvérpárral egy utcában élt, bűntársa a szomszédos városrészben lakott.

Miskolc, Ózd – Ózdon 2013. január 7-én a késő esti órákban egy helybeli testvérpár brutális támadás áldozata lett. A 68 és a 69 éves férfiakra kapucnit, illetve maszkot viselő férfiak törték rá családi házuk ajtaját és mindkettőjüket bántalmazták. Az idősebb sértett a helyszínen életét vesztette, testvére súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ózd – Huszonhat óra alatt elfogták a rendőrök a brutális gyilkosság gyanúsítottjait.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában