Helyi közélet

2013.01.25. 10:50

Őrizetben a bliccelő garázda: Rendőrségi hírek Borsodból

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 25-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 25-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Az elmúlt napon megyénk útjain egy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

A délelőtti órákban egy tehergépkocsi haladt Mezőcsát felől Ároktő irányába. A sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően választotta járműve sebességét, a havas úton átsodródott a szemközti sávba és a vízlevezető árokba csúszva oldalára felborulva állt meg. A gépjárműben ülő két utas könnyű sérüléseket szenvedett. A közlekedési baleset körülményeit a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A további balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, havas, fagyos időben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket! Ne feledjék: Mindenkit haza várnak!

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei közúti ellenőrzés során egy ittas sofőrtől a helyszínen bevonták a jogosítványát. A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre!

Őrizetben a bliccelő garázda - Szabálysértési őrizetbe vételek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában tizenöt főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei egy garázdával, és egy-egy bolti valamint kerékpár-tolvajjal szemben hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot. Az edelényi, sátoraljaújhelyi, ózdi, sárospataki, encsi rendőrök pedig fatolvajokat vettek szabálysértési őrizetbe.

A miskolci garázda férfi a kora délutáni órákban nem volt hajlandó utazási jogosultságának igazolására, inkább az ellenőröket sértegette. Agresszív és félelmet keltő magatartásával a rendőrök jelenlétében sem hagyott fel, ezért vette őt szabálysértési őrizetbe a hatóság. A kerékpár-tolvaj Emődön kötötte el a két kerekűt, amit a rendőrök a tolvaj rokonának pincéjében meg is találtak. A 44 éves férfival szemben lopás miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában