Helyi közélet

2013.01.27. 14:53

Miskolc Város borából három is lett

Miskolc - A Miskolc Város Bora kitüntető címet az idén három bor is elnyerte: száraz fehér bor kategóriában a miskolci bortermelő, Nagy Béla Pinot Blanc, 2012-es évjárata nyert, száraz kékfrankos kategóriában Virág Tamás, edelényi bortermelő 2011-es bora, míg a mádi termelő, Monyók József 2009-es édes szamorodnija is megkapta a címet.

Miskolc - A Miskolc Város Bora kitüntető címet az idén három bor is elnyerte: száraz fehér bor kategóriában a miskolci bortermelő, Nagy Béla Pinot Blanc, 2012-es évjárata nyert, száraz kékfrankos kategóriában Virág Tamás, edelényi bortermelő 2011-es bora, míg a mádi termelő, Monyók József 2009-es édes szamorodnija is megkapta a címet.Erről azon a szombati borversenyen döntött a zsűri, amelyet immár negyedik alkalommal rendezett meg az önkormányzat. Az idén 53 bort neveztek be a versenyre, és most először miskolciak választhatták ki a város borát. A 100 pontos nemzetközi értékelés mellett azt is figyelembe vették, hogy a bor Miskolcból is ízelítőt adjon. Hiszen ezt a nedüt az önkormányzat hivatalos vendégei kapják majd ajándékba. A nyertes termelők pedig egy-egy díszes diplomával és serleggel gazdagodtak, valamint nevük és boruk megnevezése is felkerül a városházán őrzött Miskolc Város Bora serlegére is. Valamint az elnyert címet feltüntethetik palackjaikon, amíg a nyertes boruk el nem fogy.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában