Helyi közélet

2013.01.22. 14:51

Meteorológiai állomást telepítettek Tokajba

Tokaj - Új, automata meteorológiai állomást szereltek fel a Tokaji Ferenc Gimnázium tetőszerkezetére.

Tokaj - Új, automata meteorológiai állomást szereltek fel a Tokaji Ferenc Gimnázium tetőszerkezetére.Az országos mérőhálózat részét képezi az a meteorológiai állomás, amit a napokban helyeztek el Tokajban. Az adatok az idojaras.hu oldalon találhatóak meg, a hálózat célja hogy az adott állomáshoz tartózóan fényképes formátumban felhőképet is szolgáltasson meglehetősen sűrűn az érdeklődők számára.

- A tokaji szerkezet beüzemelése a meteorológiai gerincállomás kibővítését szolgálta. A berendezés automatikusan méri a csapadékot időbeni eloszlásban és napi összesítésben, a pártartalmat, a széljárást, a szélirányt, a szélerősséget, a légnyomást, a harmatpontot, a pártartalmat és természetesen a hőmérsékletet is folyamatosan figyeli. A kameráját a városra és az épület tetején fészkelő gólyákra irányították – mondta el Májer János, Tokaj polgármestere.

A meteorológiai állomást a Tokaji Ferenc Gimnázium tetejére telepítették.

- A berendezés nagyon jó szemléltető eszköz a földrajz, biológia órákhoz, azokon belül is a természetföldrajzhoz, valamint az ökológiai részekhez is. De a környezetvédelmi tárgyak oktatásában is hasznos lehet, például a hidrológia vagy a környezetvédelem tantárgyakban – tette hozzá Pataki Zsolt, a Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola igazgatóhelyettese.

A Tokajból küldött adatokat az érdeklődők az idojaras.hu/pgrouter/webkamera/111 oldalon érik el közvetlenül, itt a kamera képét is láthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában