Helyi közélet

2013.01.17. 15:18

Megölte ivócimborája fiát

Debrecen, Miskolc - Hárman rugdosták a férfit, aki egy kilenc centis bicskával vett elégtételt.

Debrecen, Miskolc - Hárman rugdosták a férfit, aki egy kilenc centis bicskával vett elégtételt.A Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Margit vezette büntetőtanácsa csütörtöki ítéletében helybenhagyta a Miskolci Törvényszéken a múlt év májusában kiszabott öt év börtönbüntetést, amivel egy emberölést elkövető hernádpetri férfit sújtott.

2009 októberében az elsőrendű vádlott együtt szórakozott Hernádpetriben egyik ismerősével. Korán kezdték, dél környékére már mindketten sikeresen lerészegedtek, majd a kocsma előtt vitatkozni, lökdösődni kezdtek. A verekedés során az elsőrendű vádlott a földre került. Ezt látta korábbi ivócimborájának fia egy közeli telefonfülkéből, és odaszaladt, hogy apjának segítsen. Apa és fia békés egyetértésben rugdosni kezdte a földön fekvő férfit, de a közös programhoz csatlakozott az ügy harmadrendű vádlottja is. Az elsőrendű vádlott elunta a dolgot, feltápászkodott a földről, és egy kilenc centiméteres pengehosszúságú bicskával mellkason szúrta az apja segítségére siető fiút, aki a helyszínen életét vesztette.

Az elsőrendű vádlottat emberölés bűntette miatt - mint visszaesőt - a törvényszék első körben öt év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, az áldozattá vált rugdosódó fiú apját - társtettesként elkövetett garázdaság miatt - negyvenezer forint pénzbüntetésre, a “programhoz” csatlakozó harmadrendű vádlottat - szintén társtettesként elkövetett garázdaság miatt -, egy év börtönbüntetésre ítélte, amelyet 2 év próbaidőre felfüggesztett. Az ítélet ellen az elsőrendű vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Margit vezette büntetőtanácsa azonban csütörtöki határozatában helyben hagyta az elsőfokú ítéletet. Az indoklás szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, és a cselekmény jogi minősítése is helytálló volt. Közvetlen ok-okozati összefüggés volt megállapítható a sérülés és a halál beállta között, a sértett halálát a gyors orvosi beavatkozás sem menthette volna meg. A Miskolci Törvényszék a törvényi minimumban állapította meg a cselekmény büntetési tételét, tekintettel az enyhítő és súlyosító körülményekre, tájékoztatta portálunkat Berényiné Fórizs Ildikó, az ítélőtábla szóvivője.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában